Pastinaakstamppotje met gebakken kruiden

pastinaastamppotje_kruiden (2K)

  • 1 dikke bos koriander, peterselie of gemengde kruiden
  • olijfolie extra vergine
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 2 pastinaken, ongeschild in stukjes
  • 1 blik à 40 cl kikkererwten of linzen

Was de kruiden als bos en schud ze goed uit.
Snij met een groot mes fijn, inclusief dunne steeltjes, gewoon als bos.
Bak in een sliert olijfolie de knoflook 1 minuut en voeg dan de kruiden toe.
Bak nog 3 minuten, tot ze geslonken zijn.
Kook de pastinaak in water met zout gaar in 10 minuten.
Giet af maar bewaar het vocht.
Stamp de pastinaak met de kruiden en de kikkererwten of linzen en giet er nog een gulle straal olijfolie bij, zeker 6 eetlepels.
Gebruik kookvocht om het smeuïg te maken.
Warm zachtjes door op een verdeelplaatje en bak er braadworstjes of karbonaadjes bij.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug