Winterstoofpotje van pastinaak, groene kool en cannellinibonen

Winterstoofpotje van pastinaak, groene kool en cannellinibonen

  • 1 grote ui, in ringen
  • 1 groene kool , gewassen en in fijne reepjes
  • 1 grote pastinaak (300 g), geschild en in blokjes
  • 1 blik uitgelekte cannellinibonen à 400 g
  • 80 cl water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • olijfolie
  • eventueel:
    een vers laurierblad of een foelieblaadje

Bak de ui in een pan met dikke bodem glazig in wat olijfolie.
Voeg er de kool aan toe en bak al roerend enkele minuten mee. Doe hetzelfde met de pastinaak.
Breng intussen het water aan de kook.
Voeg het water toe aan de groenten en verkruimel er de bouillonblokjes in.
Doe er het laurier- of foelieblad bij en laat 15 minuten op laag vuur stoven met het deksel op de pan.
Als ’t goed is, is de pastinaak dan gaar.
Meng de bonen door de stoofschotel en warm even op.

Tip
Serveren met knapperig, liefst warm brood en geraspte oude geitenkaas, of wat je in huis hebt.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug