Paprikastamppot met maïs en mozzarella met tomatensaus

  • 1,5 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika in blokjes
  • 4 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 2 theel. Italiaanse knoflookkruiden (Mc Cormick)
 
  • tijm
  • ½ theel. suiker
  • 4 eetl. melk
  • 4 eetl. maïskorrels (blik), uitgelekt
  • 1 bolletje mozzarella in plakjes
  • de ring van een springvorm, doorsnee 24 cm
  • een ovenschaal

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Bak de ui en de paprika 5 minuten zachtjes in 3 eetlepels olie.
Breng de gezeefde tomaten met de knoflookkruiden, een mespunt tijm en de suiker aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de saus zonder deksel 10 minuten zachtjes koken.
Stamp de aardappelen met de melk fijn en roer er de ui, paprika, maïs, zout en peper door.
Zet de ring in de ovenschaal, schep de stamppot in de ring en verdeel de mozzarella erover.
Bedruppel met 1 eetlepel olie en bestrooi met de tijm.
Laat de kaas onder de grill in 10 minuten smelten.
Verwijder de ring en schep een deel van de saus rond de stamppot.
Serveer de rest van de saus erbij.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug