Paksoistamppot met varkensvlees en garnalen

  • 2 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 2 eetl. olie
  • 1 kleine fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 2,5 cm gemberwortel
  • 250 g magere hamlappen in blokjes
 
  • 2 struiken paksoi in reepjes
  • 150 g kreeftgarnalen
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 theel. sambal
  • 1 eetl. boter
  • zout
  • 4 eetl. seroendeng

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met 2,5 cm water en zout.
Verhit intussen de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en gemberwortel 1 minuut.
Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten.
Voeg de reepjes paksoi toe en bak ze 2 minuten.
Meng de garnalen, sojasaus en sambal door het roerbakmengsel en houd het warm.
Giet de aardappelen af en schud ze om.
Maak van de aardappelen met het vrijgekomen vocht van het roerbakmengsel en de boter een puree.
Meng het roerbakmengsel erdoor en breng de stamppot op smaak met zout.
Doe de stamppot in een schaal en strooi er de seroendeng over.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug