Paksoi stamppot met pittige jus

Paksoi stamppot met pittige jus

  • 1 paksoi
  • 750 g kruimige aardappelen
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 125 g spekblokjes
  • 300 g kipfilet
  • een mespunt kruidnagelpoeder
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • scheutje water
  • zout
  • peper

Snijd het blad van de paksoi in reepjes en de witte delen van het blad in stukjes.
Schil de aardappelen en kook (met wat zout) gaar.
Laat de aardappelen uitdampen en maak er met een scheutje melk en een klontje boter puree van.
Snijd de kipfilet in stukken.
Bak de spekjes knapperig.
Schep dit uit de pan en bak in het braadvet de kipfiletblokjes totdat de kip goed gaar is en rondom bruin.
Schep dit ook uit de pan.
Houd de spek en kip warm.
Bak het uitje in het braadvet (giet eventueel wat af als het veel vet is) totdat het glazig is.
Voeg de tomatenpuree toe en vervolgens het mespuntje kruidnagelpoeder en wat zout en peper.
Laat dit even bakken en doe er dan een scheutje water bij en laat dit een paar minuten inkoken en schep er vervolgens de kip en spek door.
Wok het witte gedeelte van het paksoiblad in wat olie en voeg heel kort het paksoi-groen toe.
Roer dit door de aardappelpuree.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep een flinke lepel van de stamppot op de borden en schep er vervolgenss een lepel van de saus over.
Lekker met een salade van komkommer met sesam.

Bron: Odin

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug