Stamppot met paksoi - I

vegetarisch

  • 1,5 kg aardappelen
  • zout, peper
  • 2 grote uien
  • 1 struik paksoi (± 400 g)
  • 100 g mosterdkaas
 
  • 2 eetl. bloem
  • 20 g boter
  • 1 bekertje zure room
  • 2 eetlepels piccalilly

Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Pel de ui en snijd hem in ringen.
Snijd de paksoi in dunne repen en de kaas in blokjes.
Wentel de uiringen door de bloem en bak ze in de hete boter bruin.
Stamp de aardappelen met enkele lepels kookvocht fijn en schep er de paksoi, de kaas, de zure room, de piccalilly en wat peper en zout door.
Warm de stamppot goed door, garneer met de uiringen en serveer met een gebakken schnitzel.

Verzameld en bewerkt door Astrid Veltman


Stamppot met paksoi - II

vegetarisch

  • 1,5 kg aardappelen
  • zout & peper
  • 2 grote uien
  • 1 struik paksoi (± 400 g)
  • 100 g mosterdkaas
  • 2 eetl. bloem
  • 20 g boter
  • 1 bekertje zure room
  • 2 eetl. piccalilly (pickles)

Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
Pel de ui en snij hem in ringen.
Snij de paksoi in dunne repen en de kaas in blokjes.
Wentel de uienringen door de bloem en bak ze in de hete boter bruin.
Stamp de aardappelen met enkele lepels kookvocht fijn en schep er de paksoi, de kaas, de zure room, de piccalilly en wat peper en zout door.
Warm de stamppot goed door en garneer met de uienringen.

Bron: AGF
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug