Oosterse stamppot met gemarineerde tofu en pindasaus

voor 2 personen

  • 200 g tofu
  • 2 eetl. ketjap manis
  • mespunt sambal
  • citroensap
  • 600 g aardappelen
  • zout
  • stukje gemberwortel (± 2 cm)
  • ½ rode peper
  • 2 eetl. olie
  • 500 g geschaafde wittekool
  • ½ eetl. kerrie
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 eetl. pindasauspasta of 2 sausl. pinda- of satésaus

Snijd de tofu in blokjes. Laat ze enige tijd afgedekt in de koelkast marineren in een mengsel van de ketjap, de sambal en wat citroensap.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met wat zout gaar.
Schil het stukje gember en rasp het.
Snijd het stukje peper fijn.
Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak de kool met de gember, de peper en de kerrie hierin in enkele minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Meng het koolmengsel er door.
Maak de stamppot wat smeuïg met een scheutje bouillon en wat ketjap.
Neem de tofu uit de marinade en bak de blokjes in de rest van de olie snel bruin.
Verdun de sauspasta met water en de marinade en warm de saus even door.
Geef de gebakken tofu en de pindasaus bij de stamppot.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug