Oosterse stamppot met paksoi en taugé

  • 1 kg aardappelen
  • 2 dl melk
  • 40 g boter
  • zout, peper
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 0,5 - 1 theel. sambal oelek
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
 
  • 2 eetl. olie
  • 350 g winterwortel in halve plakjes
  • ½ struik paksoi in dunne repen
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 2 eetl. pindakaas
  • 8 stokjes saté (slager)
  • 25 g taugé
  • 2 eetl. seroendeng

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze fijn.
Roer er de melk, de boter, zout, peper, de ketjap en de sambal door tot een stevige, pittige puree ontstaat.
Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de olie.
Voeg de wortel toe en ban omscheppend 7 minuten.
Voeg de paksoi bij het wortel-uimengsel en bak die omscheppend 2 minuten mee.
Roer de koriander en de pindakaas erdoor en laat alles op laag vuur 5 minuten garen; voeg eventueel een scheutje water toe.
Rooster de saté intussen onder de hete grill in 10 minuten rondom gaar.
Schep het groentenmengsel door de aardappelpuree en warm alles goed door.
Schep vlak voor het serveren de taugé door de stamppot en strooi er de seroendeng over.
Leg de satéstokjes op de stamppot.
Lekker met komkommer-zoetzuur.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug