Multi-culti stamppot

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen of bataten (zoete aardappel)
  • ca. 2 dl bouillon
  • 600 g prei
  • 2 eetl. olie
  • 2 theel. garam masala of kerriepoeder
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 eetl. ketjap
  • ½ theel. djinten (komijn)
  • ½ theel. djahé (gemberpoeder)
  • stukje ui
  • 6 takjes koriander
  • 3 takjes peterselie
  • 200 g rundertartaar
  • mespunt kaneel

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook de aardappelen in de bouillon gaar.
Maak de prei schoon en snijd de groente in dikke ringen.
Smoor de prei in 1 eetlepel olie met de garam masala, de sambal, de ketjap, de djinten en de djahé in enkele minuten gaar.
Snijd het stukje ui klein en knip de koriander en de peterselie fijn.
Maak de tartaar aan met de ui, de koriander, de peterselie, peper, een beetje zout en wat kaneel en vorm er kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de overgebleven bouillon een puree van.
Roer de prei er door en maak de stamppot op smaak met eventueel wat ketjap en peper.
Geef de gehaktballetjes er bij.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug