Mexicaanse stoofschotel - I

mexicaanse_stoofschotel (3K)

  • 600 g varkensstoofvlees
  • 150 g gerookt spek
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 340 g bonen in tomatensaus
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 dl rode wijn
  • texmexkruiden
  • 1 theel. komijn
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 1 theel. paprikapoeder
  • cayennepeper
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper
  • zout

Dag voordien:

Snij de wortelen in schijfjes.
Snij het gerookt spek in blokjes.
Snipper de ui fijn.
Bak het vlees in een stoofpot goudbruin in de hete olijfolie.
Voeg het gerookte spek en de ui toe en laat nog heel even verder bakken.
Kruid met de texmexkruiden, de tijm en de laurier.
Giet de rode wijn erbij, dek af en laat 40 minuten sudderen.
Voeg de wortelschijfjes, de tomatenpuree en de bonen in tomatensaus toe.
Kruid met cayennenpeper, paprikapoeder, komijn, peper en zout, en nog wat texmexkruiden naar smaak.
Laat nog 20 minuten sudderen.
Zet koel weg.

De dag zelf:
Verwarm op een zacht vuurtje en serveer met rijst.

Opmerking:
Kan men best de dag ervoor maken en de volgende dag opwarmen zo komen de smaken nog beter tot zijn recht.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij


Mexicaanse stoofschotel - II

  • 600 g riblappen
  • zout & peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 blikje maïskorrels
  • 250 g doperwtjes
  • 4 aardappelen
  • peterselie
  • 50 g boter
  • 1 Spaans pepertje

Snijd het vlees in stukken, wrijf die in met zout en peper en bak het vlees in de hete boter aan alle kanten aan, samen met de fijngesnipperde ui en knoflook.
Voeg er een scheutje warm water bij, leg het pepertje er in zijn geheel tussen en laat dit een uurtje zachtjes stoven.
Voeg er dan de in ringen gesneden paprika's bij en de in vieren gesneden aardappelen.
Laat dit alles nog een half uurtje sudderen en voeg dan de doperwtjes en de maïs toe.
Voeg wat zout naar smaak toe.
Laat nog 10 minuten heel zachtjes goed doorwarmen en dien het gerecht, met peterselie bestrooid op.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug