Mexicaanse lamsschotel

  • 1 kg ontbeend lamsvlees in blokjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 5 fijngehakte tenen knoflook
  • 1 groene Spaanse peper
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 ui in blokjes
  • 1 groene paprika
  • 2 vleestomaten
  • 2½ dl bruine lamsfond
  • 1½ eetl. ongezoet cacaopoeder
  • een snufje nootmuskaat
  • zout

Verhit op hoog vuur in een grote stoofpan 1 eetlepel van de olie.
Doe er de helft van het vlees in en schroei het in 5 - 7 minuten egaal bruin.
Haal het dan met een schuimspaan uit de pan en doe het vlees in een kom.
Zet de pan terug op het vuur en fruit de rest van het vlees aan.
Voeg de knoflook, de Spaanse peper en het komijnzaad toe en bak ze ± 1 minuut tot de knoflook goudbruin is gefruit.
Doe er nu de ui, de paprika, de tomaten, de lamsfond, zout en het snufje nootmuskaat bij en breng het geheel aan de kook.
Doe de stukjes vlees met hun braadsap terug in de pan en roer er tenslotte het cacaopoeder door.
Zet het vuur laag en laat het vlees ± 1 uur zachtjes sudderen tot het volkomem gaar is en de saus is ingedikt; roer hierbij af en toe om.
Haal de pan daarna van het vuur en laat het gerecht nog 10 minuten rusten.
Dien het vervolgens op.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug