Mediterrane boerenkoolstamppot

  • 1,5 kg aardappelen (Eigenheimers of Irene)
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 175 g salami in dikke plakken
  • 1 mozzarellakaasje
 
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • zout, peper
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 dl hete melk
  • 3 eetl. pijnboompitten

Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
Snipper de ui en de knoflook.
Was de boerenkool.
Snijd de salami in dobbelsteentjes.
Snijd het mozzarellakaasje in plakken.
Snijd de olijven in vieren.
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten.
Voeg de boerenkool toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
Schenk ± 1,5 dl heet water in de pan en voeg naar smaak zout toe.
Kook de boerenkool op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en de boerenkool fijn.
Schep de salami erdoor en doe de stamppot over in een ovenschaal.
Verdeel er de plakjes mozzarella, de olijven en de pijnboompitten over en laat de kaas onder de hete grill in ± 5 minuten smelten en de pijnboompitten lichtbruin kleuren.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug