Marokkaanse stamppot

Marokkaanse stamppot

vegetarisch, voor 2 à 3 personen

  • 600 g kruimig aardappel (geschild)
  • 500 g wortels
  • 200 g kikkererwten uit blik
  • 125 g geitenkaas
  • 1 theel. Râs al Hânout kruiden
 
  • 2 eetl. amandel schaafsel
  • peper & zout
  • kontje boter
  • scheutje melk

Zet een grote pan met water op en voeg de aardappels en wortel toe (of kook ze in aparte pannen).
Kook ze in ca 15 minuten gaar.
Giet ze af en stamp fijn met een scheutje melk, boter, Râs al Hânout kruiden, peper en zout.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
Schep ze door de stamppot.
Maak de Marokkaanse stamppot af met wat geitenkaas en amandelschaafsel.
Vervang de wortel ook eens door pompoenblokjes.

Ook lekker met runderworstjes.

Bron: Leuke Recepten

Terug