Marokkaanse spinaziestamppot

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 800 g wilde spinazie
  • 3 tomaten
  • 1 bosje verse munt
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 dl groentebouillon
 
  • 3 eetl. olijfolie
  • ½ theel. kaneel
  • 1 theel. komijn
  • 150 g zachte geitenkaas
  • zwarte peper en zout uit de molen

Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Was de spinazie twee keer, verwijder de harde stelen en hak de bladeren fijn.
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de munt en de koriander fijn.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met de hete bouillon, de olie, de kaneel en de komijn en breng op smaak met zout en peper.
Schep de kruiden, de spinazie en de tomaatreepjes erdoor, verkruimel de geitenkaas erboven en maal er royaal zwarte peper over.

Variatietips:

Schep 2 eetlepels uitgelekte kikkererwten en eventueel 1 theelepel harissa door de stamppot.
Vervang de tomaatreepjes door dobbelsteentjes courgette.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug