Marokkaanse runderstoofschotel met kikkererwten

Marokkaanse runderstoofschotel met kikkererwten

voor 4 à 5 personen

  • 2 uien, in halve ringen
  • 1 kg runderstooflappen
  • 1½ theel. Râs al Hânout
  • 250 g kikkererwten, uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes, 40 cl
  • 50 cl runderbouillon
 
  • 500 g pompoenblokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • boter of olie om in te bakken
  • verse peterselie, of koriander ter garnering
  • zout & peper

Verwarm olie of boter in een stoofpan.
Meng het vlees met de Râs al Hânout en roer het door elkaar.
Bak het vlees rondom aan in de pan.
Bak de ui met het vlees een paar minuten mee.
Doe de tomatenblokjes, bouillon en kikkererwten bij de pan, roer goed door en breng aan de kook.
Laat dit mengsel met de deksel op de pan 1½ uur sudderen.
Voeg hierna de pompoenblokjes en blokjes courgette toe, verwarm dit nog 1½ uur mee.
Kijk hierna of het vlees goed gaar is, en breng op smaak met zout & peper.
Bestrooi voor het serveren met fijngesneden peterselie of koriander.
Serveer de runderstoofschotel me couscous of aardappelen.

Bron: Vlees.nl

Terug