Marokkaanse runderstoof

Marokkaanse runderstoof

  • 650 g riblappen of sukadelappen
  • 15 gedroogde abrikozen
  • ½ theel. komijn
  • 1 eetl. citroensap
  • snuf kaneel
  • 30 cl runderbouillon
  • 150 g kikkererwten uit blik
  • 1 klein blikje tomatenpuree
 
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 theel. maizena
  • 1 paprika
  • 250 g (parel) couscous
  • 1 eetl. amandelschaafsel
  • verse peterselie

Snipper de ui en fruit deze aan in een pan (of snelkookpan.
Voeg het vlees in blokjes toe en bak rondom aan.
Voeg het citroensap, komijn en kaneel toe en schep er door.
Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan het vlees.

Marokkaanse runderstoof
Marokkaanse runderstoof
Marokkaanse runderstoof

Roer de tomatenpuree er door.
Giet dan de bouillon er bij en roer de maizena er door en laat ongeveer 2 uur zachtjes stoven met deksel op de pan (in de snelkookpan korter).
Voeg dan de aubergine in blokjes toe en stoof nog 30 minuten.

Marokkaanse runderstoof
Marokkaanse runderstoof
Marokkaanse runderstoof

Voeg de laatste paar minuten de kikkererwten en de abrikozen toe en stoof nog even mee.
Proef of de stoof goed op smaak is en of het vlees goed zacht is.
Bereid de couscous.
Serveer de Marokkaanse stoof met wat geschaafde amandel en peterselie en de couscous.

Bron: Leuke Recepten

Terug