Marokkaanse lamsstoofpot

  • 1 aubergine
  • 2 kleine uien
  • 2 vleestomaten
  • 8 dadels
  • 6 eetl. olijfolie
  • 500 g lamspoelet
  • 1 eetl. citroensap
  • ½ theel. gemalen kaneel
  • ¼ theel. gemalen nootmuskaat
  • peper & zout

Was de aubergine, snijd hem in plakjes van 1 cm dik en leg die in een in de gootsteen geplaatste vertiet.
Strooi er wat zout over en laat het vocht 30 minuten uitlekken.
Maak de uien schoon en snijd ze in grove blokken.
Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
Snijd de dadels overlangs door, verwijder de pit en snijd de dadels in blokjes.
Verhit 4 eetlepels olie in een grote pan, bak de aubergineplakjes hierin aan beide kanten goudgeel en neem ze uit de pan.
Voeg het lamspoulet toe en bak het vlees goudbruin.
Bestrooi met peper en zout.
voeg de uien en ½ dl water toe en sluit de pan.
Stoof het vlees 20 minuten.
Voeg dan de aubergineplakjes, de tomaatblokjes, de dadels, het citroensap, de kaneel en 2 dl water toe, breng alles weer aan de kook en sluit de pan met een passende deksel.
Stoof zachtjes 1 uur.
Controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is en vul dit zo nodig aan.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug