Marokkaanse kipstoofpot


Marokkaanse kipstoofpot

  • 1 eetl. venkelzaad
  • 1 eetl. korianderzaad
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 duim gember, fijngeraspt
  • 1 wortel, in fijne blokjes
  • 3 stengels bleekselder, in blokjes
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 100 g sperzieboontjes, in stukjes
  • 100 g sluimererwten, gehalveerd
  • 4 kippenfilets, in blokjes
  •  
    • gedroogde kruiden
  • kurkuma
  • cayennepeper
  • curry
  • gemberpoeder
  • (gerookte) paprikapoeder

Rooster het venkel- en korianderzaad 1 minuut in een stoofpot zonder olie.
Kruid de kip met de gedroogde kruiden + een beetje zout.
Bak de blokjes kip 1 minuutje aan zodat ze wat bruin zijn in een pan met olijfolie.
Verhit in de stoofpot de olijfolie.
Smoor de ui, look en gember in enkele minuutjes glazig.
Voeg de blokjes wortel en selder erbij en laat even meebakken.
Voeg de droge specijeren toe en bak een minuut mee.
Doe er een lepel tomatenpuree bij en laat het mengsel nog even verder bakken.
Blus de pan met droge witte wijn en laat even doorkoken.
Voeg de kippenbouillon bij.
Nu heb ik de groentjes toegevoegd.
Begin met de sperziebonen, want die hebben meest tijd nodig.
De kippenblokjes mag je er nu ook al bij doen.
De paprika's en sluimererwtjes zijn snel gaar.
Die hoef je er pas op het einde bij te doen.
Laat het stoofpotje zeker een halfuurtje sudderen.
Of langer als je de saus nog meer ingekookt wil hebben.
Serveer met rijst en/of donkerbruin brood.

Bron: Hapjes Princess, Julie Van Weehaeghe
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug