Marokkaans stoofpotje

  • 500 g runderstoofvlees
    (origineel lamslappen, maar dit is ook lekker)
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 Spaanse peper
  • 3 eetl. rozijnen
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 tablet vleesbouillon
  • zout
  • peper
  • knoflook
  • 1 theel. djinten/komijn
  • 1 theel. gemberpoeder

Snijd de groenten klein.
Giet de kikkerwten af.
Het vlees bestrooien met zout en peper.
Aanbraden met olijfolie (niet te heet).
Voeg de ui en de Spaanse peper toe.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Even meebakken.
Haal het vlees uit de pan.
Voeg 6 dl water en het bouillontablet toe.
Breng dit aan de kook en voeg dan het vlees weer toe.
Laat het geheel een uur of twee stoven.
Dan het vlees uit de pan halen en kleinsnijden.
Voeg daarna de andere groenten toe plus de djinten, gemberpoeder, rozijnen en kikkererwten.
Even weer aan de kook brengen en het gesneden vlees weer toevoegen.
Nu nog ongeveer vijftien minuten laten stoven.
Lekker met couscous, maar ook met rijst.

Bron: Mirjan Gielen
Gepubliceerd door: FREE Nature

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug