Rauwe lofstamppot met een rooksmaak

Rauwe lofstamppot met een rooksmaak

vegetarisch, voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 300 g witlof
  • 1 struikje roodlof
  • 15 g gerookte amandelen
  • 150 g gerookte tofu
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ± 1½ dl halfvolle melk

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak het lof schoon en snijd het in smalle repen.
Hak de amandelen grof.
Snijd de tofu in blokjes.
Bak de tofu in de hete margarine bruin.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en weinig zout een puree.
Meng er het lof door en warm de stamppot goed door.
Schep er de amandelen door en geef de tofu er bij.

Tofu over?
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug