Linzenstoofpot met rooktofu

Linzenstoofpot met rooktofu

vegetarisch

  • 400 g gerookte tofu
  • 3 uien
  • 400 g berglinzen
  • 2 eetl. olie
  • ca.1 l water
  • 2 wortelen
  • 1 - 2 stengels prei
  • beetje zout
  • beetje peper
  • 2 - 6 eetl. azijn

variatie

  • 1 knolselder
  • 1 knoflookteen
  • 2 - 3 laurierbladeren
  • 5 - 6 kruidnagels
  • 1 eetl. mosterd
  • 1 eetl. bouillonpoeder
  • 1 bussel bieslook

Snijd de uien fijn en fruit ze sarren met de linzen in een beetje olie.
Blus met water en laat op lage temperatuur gedurende 20 minuten pruttelen.
Snijd de wortelen fijn, snijd de prei in dunne schijfjes en voeg beide toe.
Snijd de rooktofu in langwerpige schijven en bak ze knapperig op hoge temperatuur in een beetje olie in een niet klevende braadpan.
Voeg de rooktofu toe aan de linzen en laat pruttelen tot de linzen gaar zijn.
Breng op smaak met zout, peper en azijn.
Bestrooi naar wens met verse bieslook.
Serveer met stokbrood of aardappelknoedels.
Je kan bij dit recept naar hartelust variƫren met andere groenten of kruiden.

Tip
Door de linzen 's nachts in water te laten weken, kan je de kooktijd verkorten. Heel lekker met vegetarische Mini-Wiener-worstjes van Taifun.

Bron: Taifun

Terug