Linzenstoof

Linzenstoof

  • 250 g rode linzen
  • 2 wortels
  • ½ knolselderij
  • 1 prei
  • 2 aardappels
  • 200 g gerookte magere spekblokjes
 
  • laurierblad
  • groente bouillonblokje
  • zout
  • peper
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 1 eetl. mosterd

Schil de wortels, de knolselderij en de aardappels en snijd in blokjes.
Kook de wortels, knolselderij en de aardappel met de spekblokjes, het bouillonblokje en het laurierblad in ½ liter water ca. 15 minuten.
Spoel de linzen met koud water en laat goed uitlekken.
Voeg de linzen toe aan de pan met kokend water en laat ca. 30 minuten meekoken.
Was de prei, snijd deze in ringen en voeg 10 minuten voor het opdienen toe aan de stoof.
Breng op smaak met zout, peper, wijnazijn en mosterd.

Bron: Peulvruchten.nl

Terug