Frisse lentestamppot met Chinese kool

lentestamppot_chinesekool (2K)

  • 1½ kg aardappelen
  • 1 Chinese kool
  • 2 rode uien
  • 300 g champignons
  • 12½ cl zure room
  • 15 cl volle melk
  • 150 g spekblokjes (eventueel)
  • gembersiroop
  • sambal
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Schil, was en kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.
Giet af en stamp ze samen met de melk fijn tot een luchtige puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de fijngesneden Chinese kool en zure room door de puree.
Laat de stamppot al omscheppend op zacht vuur goed warm worden tot de kool iets zacht wordt.
Bak de spekjes uit.
Snij de rode ui in partjes en de champignons in plakjes.
Laat deze in een andere pan met olijfolie zachtjes bakken.
Voeg na tien minuten de spekjes toe.
Blus af met een flinke scheut gembersaus en voeg sambal toe.
Roer het geheel door tot een dikke saus.
Voeg eventueel wat water toe.
Verdeel dit mengsel over de stamppot.

Bron: Odin recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug