Stoofschotel met lamsvlees en groenten

  • 750 g in flinke blokken gesneden lamslappen
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 1 schoongemaakte en in ringen gesneden prei
  • 1 schoongemaakte en in stukjes gesneden stengel bleekselderij
  • 1 in plakjes gesneden worteltje
  • 1 eetl. grofgehakte peterselie
  • 1 laurierblad
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • mespuntje gemalen komijn
  • zout & peper
  • ± 7 dl water
  • 500 g geschilde en in stukken gesneden aardappelen
  • 250 g schoongemaakte en in stukjes gesneden pompoen
  • 2 in plakjes gesneden courgettes
  • 250 g schoongemaakte en gebroken sperziebonen
  • 350 g maïskorrels uit blik, uitgelekt
  • 2 eetl. maizena

Doe de blokken vlees, de kleingesneden ui, de ringen prei, stukjes selderij, plakjes wortel, gehakte peterselie, laurierblad, oregano, komijn en wat zout en peper in een pan.
Voeg zoveel water toe alles net onder staat.
Breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 1 uur zachtjes koken.
Voeg de stukken aardappel en pompoen toe en laat deze 10 minuten meekoken.
Voeg de plakjes courgette en de sperziebonen toe en laat alles nog eens 20 minuten zachtjes koken.
Roer de maïskorrels door het vlees/groentemengsel en verwarm deze 5 minuten mee.
Maak de maizena in een kommetje aan met wat water en bind hiermee het gerecht.
Serveer de stoofschotel in een diepe schaal.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug