Gestoofd lamsvlees in doperwtjessaus

  • 2 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 750 g in niet al te grote blokken gesneden lamslappen
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 1 eetl. bloem
  • 2 dl water
  • zout & peper
  • 250 g gare doperwtjes (uit blik)
  • 1 ei
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokken vlees rondom lichtbruin.
Voeg de kleingesneden ui toe en bak deze 2 minuten mee.
Roer het paprikapoeder en de bloem door het vleesmengsel.
Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje het water toe tot een licht gebonden geheel is ontstaan.
Voeg wat zout en peper toe.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees ± 1 uur zachtjes sudderen tot het gaar is.
Roer de doperwtjes door het vleesmengsel en verwarm deze 5 minuten mee.
Klop het ei los in een kommetje.
Roer het losgeklopte ei door het vlees-doperwtjesmengsel tot een gebonden geheel is ontstaan.
Roer de fijngehakte peterselie vlak voor het serveren door het gerecht.
Serveer het vlees in de doperwtjessaus.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug