Estofado de cordero - Lamsstoofpotje

lamsstoofpotje (3K)

  • 400 g lamsvlees
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui
  • 10 g zwarte olijven
  • 2 teetjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 10 cl witte wijn
  • zout
  • peper
  • 2 theel. tijmblaadjes

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom mooi bruin.
Pel de ui en snijd hem fijn.
Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.
Zet het vuur lager en bak de ui en knoflook bij het vlees bruin.
Voeg de gepelde tomaten en de witte wijn toe en laat alles rustig doorkoken.
Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de tijm erdoor.
Doe het deksel op de pan en verwarm het geheel tot het vlees gaar is.
Voeg de olijven toe en laat het geheel nog even op het vuur staan tot deze warm zijn.
Serveer met boerenbrood.

Bron: Giessenborch tapas recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug