Herfstige lamsstoof met rozemarijn

Herfstige lamsstoof met rozemarijn

voor 4 - 6 personen

  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 worteltjes of een stuk winterwortel
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 takken rozemarijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 10 cl rode wijn
  • 15 cl tomatenpulp (blik)
  • 2 bouillonblokjes paddenstoel
  • 1 kg lamsschouder, in blokken

Hak de selder, wortel, ui en knoflook ragfijn met een machine of een mes.
Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak ze fijn.
Fruit de groenten en rozemarijn 3 minuten aan in de olijfolie.
Voeg dan de wijn en tomaat toe en laat de bouillonblokken erin oplossen.
Meng het vlees er door.
Snelkookpan: doe wat je er volgens de instructies mee moet doen en houd 40 minuten aan als gaartijd.
Braadpan: houd hem juist op een lagere temperatuur, niet kokend, maar zo dat er af en toe een blub zichtbaar is.
Check na 2 uur eens of het vlees zacht is, en ga anders door tot dat punt bereikt is.
De ‘saus’ bestaat in beide pantypen uit groentepulp en stoofvocht.
Wil je daar meer eenheid in hebben, bind hem dan niet.
Schep het vlees uit de pan met een schuimspaan en pureer de saus met de staafmixer.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug