Lamsgigot met savooistomp

  • 800 g lamsgigot
  • 4 porties aardappelen
  • 1 halve savooienkool, in reepjes gesneden
  • 100 g spekblokjes
  • 2 eieren
  • 2 à 3 eetl. boter
  • 1 scheutje room, of alternatief
  • snuifje muskaatnoot
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Schil de aardappelen en doe ze samen met de savooi in een ruime pan, voeg water en zout toe en kook alles gaar.
Kruidt het vlees met peper en zout en bak het mooi gaar.
Giet het water van het groentemengsel, voeg de boter, eieren, muskaatnoot en de spekblokjes toe en pureer met een stamper.
Schik het vlees op warme borden, blus de pan met wat water, schraap eventueel de bakresten los en breng aan de kook.
Kruidt met nog een snuifje peper en giet een geutje room toe, roer goed en verdeel over het vlees.
Verdeel de savooistomp over de borden en serveer onmiddellijk.
Geef er wat mosterd bij.

Bron: Internetkookboek
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug