Krieltjes in schil met groenten en balletjes

Krieltjes in schil met groenten en balletjes

  • 300 g varkens/kafsgehakt
  • 1 eitje vers van de pers
  • paneermeel
  • cayennepeper
  • fleur de sel
  • tijm
  • kippenmix kruiden
  • basilicum
  • tricolore peper
  • 8 tal krieltjes
  • 100 g half zongedroogde tomaatjes
  • 2 sjalotjes
  • boter
  • 3 wortelen
  • 25 cl kokosmelk

Gehakt mengen met het ei, paneermeel en de kippenmix rol er mooie balletjes van.
Krieltjes goed wassen en in vier verdelen de wortelen halveren en in schijven snijden.
Sjalotjes in ringen snijden.
Bak de balletjes even bruin aan in een beetje boter voeg de krieltjes toe evenzeer de groenten en kruid naar smaak af.
De kokosmelk erover verdelen zet het vuur lager laat deze onder deksel rustig garen.
Als de melk volledig opgenomen is door de aardappelen en groenten kan je het gerecht serveren.
Wel even controleren of het vlees en de krieltjes gaar zijn.

Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug