Koolraapstamppot met veldsla, anijs en walnoten

  • 500 g aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 500 g koolraap, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 g gepelde walnoten, gehalveerd
  • 1 theel. anijszaad
  • 200 g veldsla, gewassen en gedroogd
  • scheutje sojaroom
  • zeezout en versgemalen peper

Breng water aan de kook en gaar daarin de aardappelen en koolraap.
Verhit een laagje olie in de koekenpan en fruit de ui.
Voeg de walnoten toe en bak ze rondom goudbruin.
Giet de aardappelen en koolraap af en pureer ze tot een mooie gladde massa.
Voeg veldsla, ui, walnoten, anijs en sojaroom toe en breng op smaak met zout en peper.

Opmerking
Een stamppotje doet altijd wonderen in de koude wintermaanden. De anijs zorgt voor een zoete prikkel in dit gerecht en de winterse veldsla voor een frisse noot.

Bron: Ecofabulous koken in alle seizoenen van Lisette Kreischer
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug