Stamppot knolselderij met paprika

Stamppot knolselderij met paprika

voor 2 personen

  • 1 kleine knolselderij
  • 500 g aardappelen
  • 100 g gegrilde rode paprika, koeling, zonder zout
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 8 sprieten bieslook of groen blad van de knolselderij
  • ± 20 cl halfvolle melk
 
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 rundertartaartjes
  • 1 eetl. vloeibare margarine

Snijd de knolselderij in plakken.
Schil de plakken en snijd ze in blokjes.
Schil de aardappelen en snijd ze een keer door.
Kook de aardappelen met de knolselderij in 20 - 25 minuten gaar.
Snijd de gegrilde paprika in blokjes.
Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan langzaam knapperig.
Knip het bieslook of het selderijblad klein.
Verwarm de melk.
Maak van de gare aardappelen en knolselderij met hete melk een stamppot.
Schep er de olie, de paprika en het bieslook door.
Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de hete margarine bruin.
Maak de stamppot op smaak met wat nootmuskaat.
Strooi er de verkruimelde plakjes ontbijtspek over en geef de tartaar erbij.

Gegrilde paprika over?
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Bron: Verse Oogst

Terug