Knolselder stoofpotje met saffraan en kappertjes

  • 1 middelgrote knolselder
  • 50 cl zoutarme groentebouillon
  • 1 à 2 g saffraan
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 grote, fijngesnipperde ui
  • 1 blik kikkererwten
    (400 g, of 280 g uitgelekt gewicht)
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetl. uitgelekte kappertjes
  • 5 eetl. pijnboompitten
  • ½ theel. chilipoeder
  • verse, platte peterselie (optioneel)
  • citroensap (optioneel)

Snij de knolselder in hapklare stukken.
Verhit de olie in een grote kookpot en bak de ui op een laag vuurtje tot ze bijna goudgeel is.
Bak nog eventjes de knoflook mee en giet er daarna de bouillon bij met de saffraan, knolselder, kappertjes en chilipoeder.
Zet het deksel op de pan en laat het stoofpotje rustig sudderen tot wanneer de knolselder gaar is (afhankelijk van de grootte van de knolselderstukken 10 à 15 minuten).
Zorg ervoor dat het geheel niet te droog wordt, het is de bedoeling dat er stoofvocht overblijft dat als saus kan dienen.
Meng - als de knolselder gaar is - de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten en de pijnboompitjes in het stoofpotje.
Breng op smaak met zout/peper en indien gewenst met het citroensap en de platte peterselie.

Bron: Vegetarisme.be
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug