Knoflookstamppot met shoarma en paprikasaus

  • 1,5 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 8 - 10 teentjes knoflook
  • 1,5 dl olijfolie
  • 3 groene paprika's in blokjes
 
  • 1,5 dl runderbouillon (van tablet)
  • 30 g boter
  • 400 g reepjes shoarmavlees
  • 2 bosjes lente-ui in schuine ringen

Kook de aardappelen in water met zout en de knoflook in 20 minuten gaar.
Bak de paprika 2 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de bouillon toe en laat het met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de paprika met het kookvocht en zeef het.
Roerbak de shoarmareepjes 5 minuten in de boter.
Bak de lente-ui 2 minuten in 2 eetlepels olie.
Stamp de aardappelen en de knoflook met de rest van de olie tot een gladde puree.
Schep de lente-ui erdoor en breng de stamppot met peper op smaak.
Schep de shoarmareepjes op de stamppot en serveer de paprikasaus erbij.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug