Knoflookstamppot met shoarma en paprikasaus

  • 1,5 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 8 - 10 teentjes knoflook
  • 1,5 dl olijfolie
  • 3 groene paprika's in blokjes
 
  • 1,5 dl runderbouillon (van tablet)
  • 30 g boter
  • 400 g reepjes shoarmavlees
  • 2 bosjes lente-ui in schuine ringen

Kook de aardappelen in water met zout en de knoflook in 20 minuten gaar.
Bak de paprika 2 minuten zachtjes in 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout & peper.
Voeg de bouillon toe en laat het met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de paprika met het kookvocht en zeef het.
Roerbak de shoarmareepjes 5 minuten in de boter.
Bak de lente-ui 2 minuten in 2 eetlepels olie.
Stamp de aardappelen en de knoflook met de rest van de olie tot een gladde puree.
Schep de lente-ui erdoor en breng de stamppot met peper op smaak.
Schep de shoarmareepjes op de stamppot en serveer de paprikasaus erbij.

Bron: Astrid Veltman

Terug