Kipstoofpotje met bier en pastinaakpuree

Kipstoofpotje met bier en pastinaakpuree

  • 4 kippenbouten
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl. bloem
  • 3 cl donker bier
  • 20 cl slagroom
  • 10 cl kippenbouillon
  • 2 takjes rozemarijn of 1 eetl. gedroogd
  • 150 g champignons, in kwarten
  • 750 g pastinaak of aardappels, geschild
  • 25 g boter
  • handje verse peterselie, fijngehakt

Bestrooi de kip met zout en peper.
Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin de kip op hoge stand in circa 10 minuten rondom goudbruin.
Neem de kip uit de pan en voeg de ui en knoflook toe.
Fruit de ui en knoflook glazig, roer de bloem erdoor en bak nog circa 1 minuut.
Voeg vervolgens het bier, de slagroom en bouillon toe, roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Zet de warmtebron laag, doe de kip terug in de pan, voeg de rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat het geheel circa 1 uur sudderen op een lage stand.
Kook intussen de pastinaak in circa 10 minuten (aardappels 20 minuten) gaar.
Stamp tot een grove puree, voeg de boter toe en breng op smaak.
Voeg de champignons toe aan de stoofpot en kook deze nog 5 minuten mee.
Als de saus nog wat vloeibaar is, kun je hem eventueel op een hoge stand verder laten inkoken.
Serveer de stoofpot met de pastinaakpuree bestrooid met wat peterselie.

Bron: Spar

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug