Pittige kipstoof

Pittige kipstoof

  • 800 g kippendijen
  • 4 eetl. extra vergine olijfolie
  • 200 g pikante salamiworstjes, in blokjes
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ theel. chilivlokken
 
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 8 kleine vastkokende aardappels, geschild en gehalveerd
  • 50 cl kippenbouillon
  • 3 eetl. rodewijnazijn
  • 3 eetl. platte peterselie, gehakt

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Wrijf de kip in met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige braadpan.
Bak hierin de kip om en om bruin.
Haal de kip uit de pan.
Doe de salami, ui, knoflook, peperoncino en oregano in de pan en bak 10 minuten zachtjes aan.
Roer er op het laatst de tomatenpuree door het mengsel en bak mee tot deze zoet begint te ruiken.
Doe vervolgens de aardappels in de pan en schep het rustig om.
Doe de kip weer bij de rest terug in de pan.
Schenk de bouillon en azijn erbij.
Strooi de peterselie erover en breng aan de kook.
Sluit de deksel.
Zet voor 45 minuten op 190 °C in het midden van de oven tot de kip goed gaar is.

Tips
Liefhebbers van peper kunnen nog wat gehakte, verse groene peper over het gerecht strooien.
Lekker met stukken brood en een groene salade.

Bron: Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Gepubliceerd door: Gall & Gall

Terug