Kabeljauwstamppot met mosterdsaus

  • 400 g kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries)
  • 1,5 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 1 krop ijsbergsla
 
  • 30 g boter
  • 1 dl melk
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1,5 eetl. fijngehakte dille (diepvries)
voor de mosterdsaus:
  • 2,5 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetl. grove mosterd
 
  • allesbinder
  • 1 eidooier

Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen.
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.
Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken.
Bind eventueel met allesbinder.
Roer er van het vuur af de eidooier door.
Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.
Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden.
Schep de saus eromheen.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug