Jachtschotel met stoofvlees

Jachtschotel met stoofvlees

  • 1 kg sukadelappen
  • 40 cl runderbouillon, van blokje
  • 2 eetl. azijn
  • 1 theel. suiker
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 kruidnagels
  • 2 eetl. bloem
 
  • klont boter
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 grote zure appel
  • 2 uien
  • 400 g wortel
  • 250 g champignons
  • snuf kaneel
  • 800 g aardappelpuree

Snijd het vlees in blokjes en meng in een kom met de bloem.
Verhit een flinke klont boter in een pan en bak het vlees rondom aan.
Hak de uien fijn en voeg toe aan het vlees.
Schenk de azijn erbij en voeg de tomatenpuree en suiker toe en roer er doorheen.
Blus af met bouillon.

Jachtschotel met stoofvlees
Jachtschotel met stoofvlees
Jachtschotel met stoofvlees
Jachtschotel met stoofvlees

Doe de laurier en kruidnagel erbij en laat 1½ uur stoven.
Bak ondertussen de champignons in een aparte pan en snijd de wortel in stukjes.
Voeg toe aan het stoofvlees en laat nog eens 2 uur stoven.
Proef of de stoof goed op smaak is en of het vlees zacht is.
Maak ondertussen de aardappelpuree en snijd de appel in ringen en verwarm de oven op 200 °C.

Jachtschotel met stoofvlees
Jachtschotel met stoofvlees
Jachtschotel met stoofvlees
Jachtschotel met stoofvlees

Doe het stoofvlees in een ovenschaal.
Verdeel de helft van de appelringen er over.
Dek af met puree en verdeel hier de andere helft appelringen over.
Bestrijk de bovenzijde met een beetje boter en bestuif met een beetje kaneel.
Zet de ovenschaal 25 minuutjes in de oven.

Bron: Leuke Recepten

Terug