Italiaanse stoofschotel

Italiaanse stoofschotel

  • 10 kleine cocktailuitjes of 2 grote uien in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 winterwortel
  • 100 g spekblokjes
  • 1 courgette, in stukken
  • 1 eetl. olijfolie
  • 250 g champignons
 
  • 600 g sucadelappen
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 25 cl runderbouillon
  • 10 cl rode wijn
  • ½ eetl. Italiaanse kruiden

Hak de champignons en de wortel in stukjes of schijfjes.
Verhit een klein beetje olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de knoflook, spek, ui en wortel toe en bak 5 minuten.
Schep daarna de champignons er door en bak deze nog even mee.

Italiaanse stoofschotel
Italiaanse stoofschotel
Italiaanse stoofschotel
Italiaanse stoofschotel

Roer de tomatenpuree door het mengsel en voeg daarna de wijn en de bouillon er bij.
Roer goed door en voeg dan de balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe.
Breng aan de kook en laat daarna ongeveer 2½ uur zachtjes stoven.
Voeg 10 minuten voordat het gerecht klaar is de stukken courgette toe.

Lekker met rijst of polenta.

Bron: Leuke Recepten

Terug