Italiaanse boerenkoolstamppot

Hollandse boerenkoolstamppot met pesto en gedroogde tomaatjes

Italiaanse boerenkoolstamppot - 1

voor 2 à 3 personen

  • 300 g boerenkool (fijngesneden)
  • 500 g aardappels (kruimig, geschild)
  • 1 rookworst
  • 2 eetl. mascarpone
  • 1 eetl. pesto
  • 1 eetl. pijnboompitten (geroosterd)
  • 60 g gedroogde tomaatjes
  • peper
  • zout
  • basilicum voor de garnering

Zet een grote pan met water op het vuur.
Voeg de aardappels toe en de boerenkool en kook deze 20 minuten.
Giet daarna af en stamp deze samen met de mascarpone, pesto, peper en zout fijn.

Italiaanse boerenkoolstamppot - 2
 Italiaanse boerenkoolstamppot - 3
 Italiaanse boerenkoolstamppot - 4

Schep de gedroogde tomaatjes er door.
Verwarm ondertussen de rookworst volgens de verpakking.
Serveer de boerenkoolstamppot met de worst, wat pijnboompitten en basilicum.

Bron: Leuke Recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug