Italiaanse andijviestamppot

Italiaanse andijviestamppot

  • 1 zak CêlaVíta Oma’s kruimige aardappels (900 g)
  • 75 g walnoten
  • 75 g hazelnoten
  • 65 g pijnboompitten
  • 15 zwarte olijven
  • 15 zongedroogde tomaten
  • 3 eetl. extra vierge olijfolie
  • 600 g andijvie

Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18 - 20 minuten koken.
Hak de walnoten en hazelnoten grof.
Rooster de pijnboompitten samen met de noten in een droge koekenpan lichtbruin.
Snij de olijven in dunne plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes.
Maak de andijvie schoon en snij deze in repen.
Giet de aardappels af en laat ze even droogstomen.
Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de olijfolie, zout en peper een stevige puree van.
Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door.
Schep de olijven, zongedroogde tomaten en de helft van het noten-pittenmengsel erdoor.
Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de rest van de noten en pitten.

Variatietip
In plaats van noten kun je ook een pittige kaas in blokjes snijden en door de stamppot scheppen.

Bron: CêlaVíta

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug