Indische kerrie stamppot van groenekool

  • 1 groene kool
  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 3/4 l kruiden- of groentenbouillon
  • ⅙ blokje santen
  • 3 eetl. uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. koenjit
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. ketoembar
  • ½ theel. djinten
  • 2 theel. Javaanse suiker,
    maar ongeraffineerde rietsuiker kan ook

Aardappels schillen.
Éventueel vieze buitenste bladeren van de groenekool verwijderen, kool doormidden snijden, harde binnendeel verwijderen en kool in smalle reepjes snijden en wassen.
Wrijf uien, knoflook, sambal, laos, koenjit, gemberpoeder, ketoembar, djinten en suiker tot een brij, of maak in de hakmolen een brij van deze kruiden.
Breng de bouillon in een pan aan de kook en doe de kruiden samen met het blokje santen bij de bouillon, laat dit een kwartiertje trekken.
Voeg de kool toe en laat die in het bouillon/kruidenmengsel gaarkoken.
Kook in de tussentijd in een andere pan de aardappelen gaar.
Als beiden gaar zijn giet je de aardappelen af en stampt ze fijn met de stamper.
Voeg nu de kool bij de aardappelen en roer alles goed onder elkaar door.
Er hoeft geen vocht toegevoegd te worden omdat de bouillon daartoe dient.
Let er bij het overscheppen van de kool bij de aardappelen wel op hoeveel vocht je toevoegt.
Het moet een mooie stamppot worden geen soep of droge hap.

Serveertips
Heerlijk met Indische kerrie saucijsjes of satégehaktballetjes en een satésaus.

Bron: Smulweb

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug