IJsbergsla-stamppot met kaas

  • 1 kg aardappels
  • 1 krop ijsbergsla
  • 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • olijfolie
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • een flinke scheut melk
  • 4 eetl. grove mosterd
  • 150 g kaas, in blokjes

Snijd de sla in hele dunne reepjes, spoel af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Schil de aardappels en snijd in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook totdat de ui glazig ziet.
Voeg het paprikapoeder en de tomaatjes toe en bak alles nog even op een klein pitje totdat de tomaatjes wat zachter worden.
Giet de aardappels af en stamp ze met de mosterd, zout en peper en de scheut hete melk.
Schep het ui-tomaatmengsel en de sla door de puree en warm alles goed door.
Schep er op het laatste moment de blokjes kaas door.

Bron: Odin recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug