Ierse stamppot met wittekool

  • 1 kg aardappelen
  • 1 dl melk
  • boter
  • zout & peper
  • nootmuskaat
  • 400 g wittekool
  • 4 bosuitjes
  • 200 g spekblokjes

Schil de aardappelen en was ze.
Maak de kool schoon en snij deze in reepjes.
Snij de bosuitjes in ringetjes.
Kook de aardappel in een pan met een beetje water en zout gaar.
Bak in een pan de spekblokjes uit.
Voeg dan de kool erbij en bak deze 5 minuten mee.
Doe de bosuitjes erbij en bak deze ook even mee.
Maak in een steelpan de melk warm.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper en nootmuskaat door.
Schep het koolmengsel door de aardappelpuree.

Bron: KookJij
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug