Indische hutspot met tartaarballetjes

  • 250 g tartaar
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. sambal oelek
  • 750 g aardappelen
  • 1 pakket panklare hutspotgroenten (inh. 1 kg)
 
  • 2 kippebouillontabletten
  • 1 zakje boemboe nasi goreng (gedroogde nasigroente Conimex)
  • 1 eetl. boter
  • zout, peper
  • aluminiumfolie

Doe de tartaar in een kom.
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
Voeg de ketjap en de sambal toe en meng alles goed door elkaar.
Vorm van de tartaar 24 kleine balletjes en zet die tot het gebruik in de koelkast.
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze tot het gebruik onder water.
Verwarm de schaal voor.
Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het ± 25 minuten koken.
Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens gebruiksaanwijzing op verpakking weken.
Verhit de boter in een koekepan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ± 4 minuten rondom bruin.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dat met aluminiumfolie af.
Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekepan en laat het ± 3 minuten zachtjes bakken.
Giet het aardappelen-groentenmengsel af en stamp het met een stamper door elkaar.
Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend nog ± 2 minuten door en door warm worden.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda's).

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug