Hutspot uit de oven

  • 500 g runderpoulet
    (gekookt, in kleine stukjes gesneden)
  • 6 plakjes bacon
  • 1 theel. tijm (gedroogd)
  • 1 laurierblaadje (verkruimeld)
  • 800 g aardappelen (in dunne plakjes)
  • 500 g uien (in ringen gesneden)
  • 2 stuks winterwortel (in plakjes gesneden)
  • 2 dl witte wijn
  • snufje zout
  • snufje peper

Bestrooi de dobbelsteentjes bacon met tijm en verkruimeld laurierblad.
Beleg de bodem van een aardewerk, ovenvaste soepterrine (of een schotel van aardewerk met hoge rand) met enkele dobbelsteentjes bacon.
Leg hierop een laag gekookt vlees, een laag aardappel en tenslotte een laag wortel en ui.
Kruid dit met zout en peper en leg opnieuw lagen in dezelfde volgorde tot de terrine vol is.
Eindig met een laag bacon.
Voeg de wijn toe.
Zet de terrine 1½ à 2 uur in een lauwwarme oven op 150 °C of gasstand 2.
Het gerecht kan niet gaar genoeg zijn en moet onmiddellijk uit de oven worden opgediend.

Bron: Vlees.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug