Hutspot met klapstuk

  • 800 g klapstuk*
  • 1 l groentebouillon
  • ½ theel. zout
  • 1 kg aardappelen
 
  • 8 witte uien
  • 8 winterwortelen
  • 1/4 theel. peper
  • 4 theel. mosterd

Kook het klapstuk in minstens 1,5 uur in een krachtige groentebouillon gaar (voeg zo nodig zout toe).
Laat het klapstuk wat afkoelen en snijd het in niet te dunne plakken.
Schil en was de aardappelen.
Snijd de uien in ringen.
Was de wortelen.
Kook de wortelen en de uien in 30 minuten gaar.
Kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar.
Giet de wortelen, de uien en de aardappelen af, stamp ze door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer met de mosterd.

* Klapstuk is rundvlees dat gesneden is van de borst. Het vlees is doorregen met kleine vetrandjes die het vlees een karakteristieke smaak geven.
Klapstuk kan goed worden gecombineerd met tijm, rozemarijn, foelie, laurier of kruidnagel.

Bereiding:
stoven: 120 minuten.
smoren: 140 - 160 minuten.
koken/trekken: 140 - 160 minuten.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug