Hutspot en karbonaadjes met tijm, mosterd en port

  • 1 kg aardappelen, in stukken
  • 1 kg hutspotgroenten
  • eetl. of 5 roomboter
  • 4 schouderkarbonaadjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • scheutje port
  • 2 eetl. grove mosterd
  • beetje tijm

Karbonaadjes met tijm, grove mosterd en port (en hutspot): zet de aardappels op met de uien en zout.
Kook 10 minuten en voeg de peen toe.
Kook verder gaar, giet grondig af, stamp en maak af met een kluit boter en wat peper.
Zout de karbonaadjes en bak ze in een lepel boter met de olie.
Keer af en toe, in totaal is 6 minuten voldoende.
Haal uit de pan, blus die met port, laat bruisen, roer er de mosterd en de tijm door.
Meng er de resterende boter door en giet in een kom.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug