Hollandse hutspot

Dit gerecht wordt in het algemeen op 3 oktober in Leiden en omgeving gegeten.
  • 500 g klapstuk
  • 750 g winterwortel
  • 250 g uien
 
  • 1 kg aardappelen
  • zout
  • peper

Laat het klapstuk in ± 1,5 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken.
Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te fruiten wordt de smaak wat pittiger) en de in vieren gesneden aardappelen.
Doe er naar smaak wat zout bij en laat alles 3 kwartier zachtjes stoven, tot het gaar is.
Roer de aardappelen en de groenten door elkaar en voeg royaal versgemalen peper toe.
Snijd het vlees in plakken en leg die op de hutspot.

Tip: Geef er in bouillon geweekt geroosterd witbrood bij, met wat appelmoes erop.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug