Hutspot met hamlappen

  • 500 g hamlappen
  • 50 g boter
  • 300 g winterwortel
  • 400 g aardappel
  • 300 g ui
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 25 cl. vleesbouillon
  • 15 cl. melk
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • zout
  • peper

Vlees in blokjes snijden en inwrijven met zout en peper.
In braadpan helft van de boter verhitten en vlees rondom bruinbakken.
Ui grof snijden en 2 - 3 minuten zachtjes meebakken.
Helft van tijm toevoegen, bouillon (gebruik een blokje) erbij schenken.
Geheel 20 minuten laten stoven.
Wortels grof snijden en met de aardappels (blokjes) in 20 minuten gaar koken, afgieten en fijnstampen.
Met melk, 10 gram boter en rest van de tijm tot een smeuïge puree roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Ontbijtkoek verbrokkelen en door vlees scheppen, vocht al roerend binden.
Vlees met saus in ingevette ovenschaal (2 liter) scheppen en hutspot erover uitstrijken.
Boterhammen verkruimelen, de rest van de boter smelten en door het broodkruim scheppen.
Brodkruim over hutspot strooien.
Schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Schotel in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en door en door heet laten worden.

PM3 Receptensite

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug