Hutspot

  • 1 kg winterwortelen
  • ½ kg aardappelen
  • 500 g klapstuk (of 75 boter of vet)
 
  • 400 g uien
  • 10 g zout

Was het vlees en zet het op met zoveel water dat het onder staat.
Voeg het zout toe en laat het geheel ± 1 uur opstaan.
Laat het niet hard koken, maar lekker zachtjes latn sudderen.
Schil intussen de winterwortels, snijd ze in snippers en was ze.
Leg de aardappelen in de pan bij het vlees, leg de uien hierop en daarbovenop de wortelen.
Laat het geheel op laag vuur zachtjes stoven.
Neem na 5 minuten het vlees uit de pan.
Stamp de aardappelen, de wortelen en de uien fijn en breng het geheel op smaak met peper en zout.

U kunt de hutspot ook zonder vlees bereiden.
Stoof dan de groenten en de aardappelen met een klontje boter en een beetje water.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug